Офіціанте, одну неміцну каву, будь ласка!
Австрійці, мабуть, можуть назвати більшість різноманітних рецептів приготування кави своїми власними. Так, у Відні є щонайменше 20 різних способів подачі кави: у вигляді "неміцної кави з молоком" (крем-кава), у вигляді "Шале Браун" (кава з невеликою кількістю молока) або "Шале Голд" (кава з великою кількістю молока). Є "Фіакр" (міцна кава з невеликою кількістю молока високої жирності, яку подають у склянці) та "кава по-віденськи" (еспресо в склянці зі збитими вершками та цукровою пудрою), а також "звичайна кава/звичайний мокко" (міцний еспресо) та "подвійна кава/подвійний мокко" (подвійний еспресо).
Із суміші молока та молочної піни ще роблять "Королівський меланж" із більш насиченим смаком. У вершки додають яєчний жовток. Цей спосіб приготування з'явився під час першої світової війни, коли вершки були більшим дефіцитом, ніж яйця.