Причини, що впливають на зниження якості кави
Оскільки кава містить до 0,1% летких речовин, обсмажена кава є одним із найароматичніших продуктів. Кава дуже ніжний продукт - як у зерновому варіанті, так і у вигляді меленого порошку.
Кава завжди має бути захищена від контакту з киснем, головного ворога кавового аромату. З цієї причини завжди зберігайте вашу каву в сухому, темному і прохолодному місці в щільно закритому контейнері.
Мелена кава, яка одного разу зазнала впливу повітря, зберігає свою свіжість не більше двох тижнів. Після закінчення цього часу смак кави швидко погіршується, і кава стає позбавленою смаку і виснаженою. Жири та олії, що містяться в каві, можуть до того ж швидко згіркнути. З цієї причини кава має бути використана досить швидко.
Вибирайте свій улюблений сорт кави, в якому містяться цілі, свіжі кавові зерна, щоб насолодитися повним кавовим ароматом. Кришка збереження аромату в контейнерах для кави автоматичних кавомашин марки Jura максимально зберігає аромат кавових зерен.