Теплі чашки підвищують задоволення від кави
Професіонал рекомендує попередньо підігріти чашки
Кава, яку подають у холодних порцелянових чашках, втрачає якість і, відповідно, задоволення від напою знижується. Що менша порція (еспресо/ристрето), то важливіше використовувати попередньо підігріті чашки. Холодна порцеляна одразу забирає у свіжоприготованої гарячої кави її тепло (до 10°), і температура кави від цього знижується швидше. Якщо в еспресо додати холодні вершки та цукор і перемішати холодною ложкою, то температура знизиться ще на 10°C, від цього смак еспресо стане неприємним.
Крім того, цінний аромат кави не може розкритися повністю, і кава пахне менш інтенсивно, ніж у попередньо нагрітій чашці. У теплих чашках також довше зберігається крем.
Порцелянові чашки можна дуже швидко підігріти за допомогою гарячої води або пари. Проте, найзручнішим і найпрофесійнішим рішенням є використання підігрівача чашок.