Кавомашини для офісу 7 моделей
Кавомашини для маленького та великого офісу
Вибираючи техніку для варіння кави в офіс необхідно відштовхуватися від чисельності колективу. Саме від кількості чашок напою, яку потрібно готувати щодня, буде залежати цілий ряд параметрів апарату:
- необхідний обсяг ємності для води;
- можливість підключення безпосередньо до водопроводу;
- розмір резервуара для зерна;
- обсяг ємності для відпрацьованого матеріалу;
- частота очищення приладу від накипу, макухи та молочного жиру, а також наявність функції самоочищення.
Таким чином, для великих офісів слід вибирати багатофункціональні апарати, які задовольнять запити всіх користувачів, а процес приготування напою здійснюється в автоматичному режимі. Подібні прилади дозволяють програмувати міцність та інші параметри завдяки безлічі налаштувань.
У маленькому офісі достатньо буде невеликої крапельної або капсульної кавоварки, яка може приготувати каву за кількома рецептами, проте чистити її доведеться досить часто.
Як вибрати офісну кавоварку
Офісна кавоварка в першу чергу повинна бути надійною. З цієї причини варто вибирати оригінали пристроїв відомих виробників і купувати техніку в Києві, Дніпрі та інших регіонах України у офіційних постачальників, які дають гарантію на свої товари і забезпечують сервісне обслуговування. Ціна професійних приладів трохи вище, однак вона окупається їхньою надійністю та тривалим терміном безпроблемної експлуатації.
При виборі варто враховувати і фактор зручності експлуатації апарату. Зрозумілий і простий інтерфейс дозволить кожному співробітнику колективу готувати собі напій самостійно, без сторонньої допомоги. При цьому важливо враховувати, що більшість пристроїв потрібно регулярно чистити, і тільки автоматичні апарати мають функцію самоочищення.
Основними факторами, що впливають на вибір, є:
- Обсяг приготованої кави. Щоб співробітники не шикувалися в чергу за бадьорить напоєм, агрегат повинен працювати швидко і мати потужність, достатню для приготування кількох порцій поспіль. Невеликим компаніям буде досить приладів, здатних готувати до 50 чашок на день, а у великі офіси доведеться підбирати прилад потужніший.
- Різноманітність напоїв. Далеко не всі п'ють та люблять звичайну чорну каву. Хтось вважає за краще еспресо, хтось − американо, а кому-то необхідний капучіно або латте. Професійні кавомашини, які можуть готувати якісну каву різної міцності, оснащуються вбудованими капучинатором і кавомолкою.
- Габаритні параметри. Далеко не в кожному приміщенні існує можливість установки великого та громіздкого вбудованого кавоапарата, підключеного до водоводу. У цьому випадку варто звернути увагу на компактні прилади, для роботи яких достатньо підключення до електромережі.
Фахівці рекомендують купити кавоварку в офіс, відштовхуючись від кількості користувачів. Автоматичні прилади є оптимальним варіантом незалежно від розміру колективу, оскільки мають просту та зрозумілу систему управління, а приготування напоїв здійснюється натисканням 1-2 кнопок.
Як доглядати за кавоваркою в офісі
Без необхідного догляду та своєчасного очищення навіть найякісніший та найнадійніший агрегат швидко прийде в непридатність. Коли апарат використовується одночасно багатьма користувачами, ймовірність, що його вчасно чистять, різко знижується, тому має сенс придбати прилад з функцією самоочищення. В цьому випадку пристрій буде сигналізувати про необхідність видалення макухи, очищення системи від накипу та молочних жирів (при наявності капучинатора).
Для очищення достатньо підтвердити операцію самоочищення, після чого викинути відпрацьовану макуху та злити воду з відсіку для крапель. Спеціальні засоби для очищення можна купити у офіційного постачальника бажано відразу в комплекті з кавоваркою.
В маленьких офісах, які використовують капсульні кавоварки, процес очищення зводиться до спустошення бункера для відпрацьованого матеріалу, і особливого обслуговування такі прилади не вимагають.