Вибираючи техніку для варіння кави в офіс необхідно відштовхуватися від чисельності колективу. Саме від кількості чашок напою, яку потрібно готувати щодня, буде залежати цілий ряд параметрів апарату:
Таким чином, для великих офісів слід вибирати багатофункціональні апарати, які задовольнять запити всіх користувачів, а процес приготування напою здійснюється в автоматичному режимі. Подібні прилади дозволяють програмувати міцність та інші параметри завдяки безлічі налаштувань.
У маленькому офісі достатньо буде невеликої крапельної або капсульної кавоварки, яка може приготувати каву за кількома рецептами, проте чистити її доведеться досить часто.
Офісна кавоварка в першу чергу повинна бути надійною. З цієї причини варто вибирати оригінали пристроїв відомих виробників і купувати техніку в Києві, Дніпрі та інших регіонах України у офіційних постачальників, які дають гарантію на свої товари і забезпечують сервісне обслуговування. Ціна професійних приладів трохи вище, однак вона окупається їхньою надійністю та тривалим терміном безпроблемної експлуатації.
При виборі варто враховувати і фактор зручності експлуатації апарату. Зрозумілий і простий інтерфейс дозволить кожному співробітнику колективу готувати собі напій самостійно, без сторонньої допомоги. При цьому важливо враховувати, що більшість пристроїв потрібно регулярно чистити, і тільки автоматичні апарати мають функцію самоочищення.
Основними факторами, що впливають на вибір, є:
Фахівці рекомендують купити кавоварку в офіс, відштовхуючись від кількості користувачів. Автоматичні прилади є оптимальним варіантом незалежно від розміру колективу, оскільки мають просту та зрозумілу систему управління, а приготування напоїв здійснюється натисканням 1-2 кнопок.
Без необхідного догляду та своєчасного очищення навіть найякісніший та найнадійніший агрегат швидко прийде в непридатність. Коли апарат використовується одночасно багатьма користувачами, ймовірність, що його вчасно чистять, різко знижується, тому має сенс придбати прилад з функцією самоочищення. В цьому випадку пристрій буде сигналізувати про необхідність видалення макухи, очищення системи від накипу та молочних жирів (при наявності капучинатора).
Для очищення достатньо підтвердити операцію самоочищення, після чого викинути відпрацьовану макуху та злити воду з відсіку для крапель. Спеціальні засоби для очищення можна купити у офіційного постачальника бажано відразу в комплекті з кавоваркою.
В маленьких офісах, які використовують капсульні кавоварки, процес очищення зводиться до спустошення бункера для відпрацьованого матеріалу, і особливого обслуговування такі прилади не вимагають.