Що таке автоматичний капучинатор?
Капучинатор – необхідне пристосування кавоварки в тих випадках, коли ви віддаєте перевагу пити напій зі збитим молоком, наприклад, капучіно або латте. Вбудований збивач допомагає без особливих зусиль готувати популярні різновиди кави. Технічно він являє собою помпу з трубкою, яка вставляється в спеціальну ємність з молоком. Змішуючись з гарячим паром, воно перетворюється на повітряну піну і подається в чашку.
Деякі апарати замість вбудованого капучинатора оснащують ручної насадкою панарелло – трубкою, яка подає пар в чашку з молоком. Користуватися таким варіантом менш зручно, ніж автоматичним, та й пінка виходить далеко не завжди.
Недорогі професійні кавоварки з капучинатором дозволяють уникнути цієї проблеми. Їх без зусиль можна придбати в Києві, Дніпрі або будь-якому іншому регіоні України, скориставшись послугами нашого інтернет-магазину.
Як вибрати і купити кавоварку з капучинатором
Вибираючи кавомашини з автоматичним капучинатором, для початку слід визначитися, який тип приладу вам потрібен. Вони бувають:
- Ручними. Являють собою спеціальну трубку, що подає назовні гарячий пар. На такій трубці додатково може бути встановлена насадка панарелло, яка розширює струмінь пару та полегшує збивання молочної пінки. Сам капучинатор буває як пластиковим, так і сталевим.
- Напівавтоматичними. В цьому випадку до трубки прикріплений гнучкий шланг, по якому подається пар. Він опускається в ємність, яка йде в комплекті до кавоварки, або ж в будь-який контейнер або тетра-пак. Звідти подача молока здійснюється прямо в чашку, причому користувач самостійно вибирає, що робити спочатку – варити каву або збити молоко – для отримання різних варіантів напою.
- Автоматичними. Дозволяють готувати капучіно або латте натисканням всього однієї кнопки, після якого запускається процес варіння кави та збивання молочної пінки, а готовий напій відразу наливається в чашку за вказаним алгоритмом. В таких моделях глечик вбудований в конструкцію, а в деяких варіантах навіть має термостійкі стінки, які дозволяють підтримувати швидкопсувний продукт охолодженим протягом тривалого періоду. Ціна таких апаратів досить висока, однак і служать вони дуже довго, до того ж управляти ними набагато простіше, ніж ручними або напівавтоматичними пристроями.
Після приготування важливо остудити кавоварку і пропустити крізь капучинатор гарячу воду для його очищення. У деяких моделях присутня система очищення.
Купувати кавоварку рекомендується виключно у офіційних постачальників, позаяк тільки в цьому випадку ви можете бути впевненими, що перед вами оригінал пристрою відомого виробника, і зможете розраховувати на гарантію та сервіс.
Різновиди кавоварок з автокапучінатором
Збивач може встановлюватися на різні типи кавоварок, серед яких:
- Ріжкова. Класичний прилад для приготування еспресо в ручному режимі. Працює на помеленній каві, яка завантажується в спеціальний ріжок під кожну порцію. Молоко наливається в чашку чи спеціальний контейнер і збивається автоматично або вручну. Професійні апарати оснащуються ручним капучинатором, що вимагає певних навичок, домашні працюють автоматично.
- Капсульна. Оснащується аналогічним до попереднього типу апаратів збивачем. Відрізняється тим, що для варіння напою в прилад вставляються спеціальні капсули. Такі прилади коштують недорого і вважаються бюджетними, тому великим функціоналом не відрізняються, проте без проблем дозволяють приготувати непогану каву натисканням 1-2 кнопок.
- Автоматична. Зернові кавомашини з капучинатором для дому або офісу – сучасні технологічні вироби, що дозволяють готувати найрізноманітніші варіанти напою. Вони мелють зерна безпосередньо перед приготуванням і збивають молочну піну у вбудованій або окремій ємності в автоматичному режимі, тому робота з ними не доставляє особливих складнощів.