Компоненти (для 2 осіб)
- 3 ст.ложки еспресо
- 4 ст.ложки з гіркою меленої кави
- 2 яйця
- 4 ст. ложки з гіркою цукру
- ⅕ ч.л. солі
- 1 пакет ванільного цукру
- плитка чорного шоколаду
- 1 склянка подрібненого мигдалю
- 4 ст. ложки борошна без гірки
- 1 ст. л. вишневої наливки
Підготовчий процес
- Подрібніть плитку шоколаду й помістіть її в тарілку.
- Налийте окріп у тарілку з шоколадом, трохи почекайте, щоб він розтанув, потім акуратно вилийте воду.
- Зробіть еспресо.
- Додайте еспресо до розтопленого шоколаду та добре перемішайте.
- Вбийте яйця, насипте решту інгредієнтів: цукор, сіль, ванільний цукор і свіжозмелену каву.
- Збийте всі компоненти, щоб вийшла пінка, насипте мигдаль і борошно.
- Залиште тісто в холодильнику на 1 годину.
- Дістаньте тісто з холодильника та зробіть із нього кульки, після чого занурте кожну кульку в цукор.
- Щоб кульки піднялися, залиште їх ще на 1 годину, а потім запікайте їх протягом приблизно 5 хвилин за температури 230°С.
На замітку!
Коли з'являються невеликі тріщинки на печиві, його можна виймати (виходить близько 50 штук).