Кавове печиво

Компоненти (для 2 осіб)

  • 3 ст.ложки еспресо
  • 4 ст.ложки з гіркою меленої кави
  • 2 яйця
  • 4 ст. ложки з гіркою цукру
  • ⅕ ч.л. солі
  • 1 пакет ванільного цукру
  • плитка чорного шоколаду
  • 1 склянка подрібненого мигдалю
  • 4 ст. ложки борошна без гірки
  • 1 ст. л. вишневої наливки

Підготовчий процес

  • Подрібніть плитку шоколаду й помістіть її в тарілку.
  • Налийте окріп у тарілку з шоколадом, трохи почекайте, щоб він розтанув, потім акуратно вилийте воду.
  • Зробіть еспресо.
  • Додайте еспресо до розтопленого шоколаду та добре перемішайте. 
  • Вбийте яйця, насипте решту інгредієнтів: цукор, сіль, ванільний цукор і свіжозмелену каву.
  • Збийте всі компоненти, щоб вийшла пінка, насипте мигдаль і борошно.
  • Залиште тісто в холодильнику на 1 годину.
  • Дістаньте тісто з холодильника та зробіть із нього кульки, після чого занурте кожну кульку в цукор.
  • Щоб кульки піднялися, залиште їх ще на 1 годину, а потім запікайте їх протягом приблизно 5 хвилин за температури 230°С.

На замітку!

Коли з'являються невеликі тріщинки на печиві, його можна виймати (виходить близько 50 штук).